2. Fakta og myter om nakkeskader

Psykisk? Flere nakkeskadde har opplevd at legene antyder at det hele er psykisk, det sitter i hodet ditt. Man blir ikke trodd.
Det blir en ekstra belastning for den skadde å få høre.
Det er jo klart at hvis en har vært igjennom et alvorlig traume hvor livet blir snudd opp ned, så er det vanlig at man får en psykisk reaksjon i ettertid.
 Smerten er fysisk til stede der den er.

Kan nakkeskader gi plager selv om røntgenbilder og MR ikke viser noen skade? Er det bare psykisk som noen påstår? Hvor mange får problemer lang tid etter nakkesleng? Kan man få effekt av rehabilitering selv om det gått lang tid etter skaden?

Leger og fysioterapeuter forklarer og gir råd basert på forskning og klinisk erfaring. Noen nakkeskadde forteller litt om sine erfaringer med symptomer, smerter, tretthet og tungsinn.

Denne filmen retter seg blant annet til nakkeskadde, pårørende og helsepersonell som vil vite mer om hvordan en kan sikre seg god rehabilitering

Nakkesleng er en skademekanisme som kan påføres i flere forskjellige sammenhenger.
F.eks. trafikkulykker, arbeidsulykker og ved uheldige hendelser i ulike fritidsaktiviteter. (en stor del av nakkeskader skjer i forbindelse med trafikkulykker, ved påkjørsler bakfra, forfra og / eller fra sidene).
Nakkeskadene kan oppstå i forskjellig grad. Hovedparten av de skadde kommer seg relativt fort, da det som regel er tale om overstrekning av muskler i både nakken og halsen.

Symptomer på nakkeskade finner du her.

Røntgenbilde av hode med nakken
02 Fakta og myter om nakkeskader

Du finner oss på www.lfn.no